Provoet

ProVoet kent twee verschillende soorten pedicures; de pedicure en de medisch pedicure. Voor welke voetproblemen kun je bij welke pedicure terecht? En waarom is het belangrijk dat het een ProVoet pedicure is?

Welke pedicures zijn er

Pedicure
De pedicure verzorgt nagels en de nagelomgeving, verwijdert overtollig eelt en likdoorns. Ook behandelt zij kloven, eeltranden, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Naast het behandelen van voetproblemen is het ook mogelijk om je voeten te laten verzorgen met een cosmetische behandeling. Veel pedicures verwijderen niet alleen eelt en likdoorns, maar hebben ook cosmetische voetverzorging in hun aanbod. Veel pedicures hebben na de basisopleiding een nascholing gevolgd in voetverzorging bij diabetes- en/of reumapatiënten. Of hebben zich gespecialiseerd in nagelreparatie, nagelprotheses en ortheses.

Medisch pedicure
De medisch pedicure kan naast alle voeten van gezonde personen ook de voeten van personen met risicovoeten behandelen. Zij heeft zich tijdens haar opleiding gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen aan risicovoeten. Risicovoeten zijn kwetsbare voeten bijvoorbeeld als gevolg van reuma, diabetes, vaataandoeningen, kanker, ouderdom en neurologische aandoeningen. Als jouw voeten vallen in de categorie risicovoeten, dan is een regelmatige behandeling belangrijk. De medisch pedicure werkt nauw samen met huisarts, verpleegkundige, podotherapeut, fysiotherapeut en orthopedisch schoenmaker. 

De professionele ProVoet pedicure 

Pedicures die zijn aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en heeft ruim 13.000 leden (juni 2016). Ook bevordert ProVoet de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.

De professionele pedicure herken je aan het ProVoet logo. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes, etc. Via de ledenzoeker op deze website, kan iedereen een pedicure in de buurt zoeken. Vanzelfsprekend staan de specialisaties van onze leden daar vermeld.

Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP)

Medisch pedicures kunnen zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Staat de pedicure geregistreerd, dan voldoet zij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • Het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
  • Het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
  • Het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

In het KRP staan momenteel ruim 6500 pedicures geregistreerd (maart 2018).

Op www.kwaliteitsregisterpedicures.nl kun je door het invoeren van de plaats of postcode van de pedicure zien of de pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister. Ook is vermeld of zij een specialisatie heeft of de opleiding medisch pedicure heeft voltooid.

AGB-code

AGB-Code
AGB-Code :96100946
Zorgverlener :FM OOSSE
Zorgsoort :Pedicuren
Status AGB-code registratie:Actief
Datum bevoegd:26-9-2014
Datum aanvang registratie:26-9-2014
 
Basisgegevens
Zorgpartij type :Zorgverlener
Naam :FM OOSSE
Openbaarheid gegevens :Openbaar
Status :Actief
Voorletters :FM
Voorvoegsel Geboortenaam : 
Geboortenaam :OOSSE
Voorvoegsel achternaam : 
Achternaam :OOSSE

AVG-code

Download hier de AVG-code van Voetverzorging-Cis
AVG-verklaring v2018-04-24 103927

K.V.K.

Voetverzorging-Cis
 Dirck van Delenstraat 1
 4336DV Middelburg
KvK-nummer:53325575

Producten

Puur Vera heeft als eigenschappen:

◦gemaakt op basis van pure Aloë Vera

◦bevat geen parabenen

◦neutrale geur

◦Nederlandse fabricaat

◦niet getest op dieren.